Sammanfattning från VM i La Seu d’Urgell

Jag har nu kommit hem och livet är tillbaka till normalt med jobb (webbdesign) och träning. Här kommer en sammanfattning av hela resan men tyvärr blev det ingen film från tävlingen nu då det blivit något fel med videofilerna jag kopierat till mitt usb-minne. Längst ner finns dock lite bilder från banan.

Träning och banan

Träningen fram till VM gick bra bortsett från en förkylning som nästan var över till tävlingen. Själva banan såg först ganska liten ut när vi kom dit men när vi hoppade på vattnet insåg vi ganska snabbt att den var mycket svårare än vi trott då vattnet var snabbt med många små vågor och valsar. Jag tyckte det var en rolig och lärorik bana fast den var ganska tung att paddla då det var mycket att bara hålla i dragen vid vissa utgångar. Själva anläggningen hade det mesta: ordentliga omklädningsrum, gym, kafé, en liten lekpark, fin omgivning med mer. Vattnet i banan pumpas (med svenska pumpar – flygt) men på våren så är det tillräckligt med vatten i floden så dom slipper pumpa och istället producerar man el. Dom hade en smart funktion på banan som jag gillade och det var att man hade chip i nummerlappen så man kunde både på träning och tävling få video och tider som laddades upp på det lokala nätverket så det bara var ladda ner efter eller under passet. Detta är perfekt för oss då det är svårt att filma och ta tid på fullängdsåk med bara en coach med kamera.

VM i La Seu d’Urgell 2009

Jag är hyfsat nöjd med mitt resultat fast jag hade haft högre mål men jag körde ner mitt andra åk ok då jag kände att jag inte i dagens läge var i så bra fysisk form. Jag började mitt andra åk ganska lugnt och fokuserade på att ligga rätt och sätta i dragen bättre då jag inte hade haft riktig ork att placera mig bra i dom sista portarna i första åket. Åket blev hyfsat tekniskt men det var aldrig riktigt någon hastighetsökning någonstans så nu är det bara att köra på med kondition och styrketräning hemma. Isak körde lite bättre och hade mer tryck och var nära flera stora paddlare. Tommy fick tyvärr inte deltaga på varken individuellt eller lag pga sjukdomen men var lite bättre till finalerna så han orkade ta sig ut och se dom.

Det såg mörkt ut för lagåket då Tommy var sjuk men då kom Svensson fram till att han skulle ta Tommys plats så vi fick ett till åk i banan. Svensson undersökte saken med någon ansvarig för tävlingen och fick svaret att det var bra att han körde men att vi mest troligt skulle bli diskade i efterhand. De första 2 uppströmmarna gick bra men sedan fastnade Svensson som var först (vi vågade inte ha honom efter oss) i en liten vals och sedan kom jag och knuffade ut honom men fastnade själv tills Isak kom och knuffade ut mig. Vi kom på 19e? plats med en missad port och dagen efter blev vi diskade.

Jag testade på några få nya kanotmodeller bl.a Double Dutch instinct vilken jag inte riktigt passade mig, Vajda kapsl 36 tyckte jag mycket om då den svängde bra och gick lätt framåt jag testade även kapsl 35 men tyckte 36 passade mig bättre. Så nu är det bara att börja spara till en ny kanot.

Bilder från kanotslalom banan i Seu d’Urgell

uppvarmnings kanalenEn liten kanal i toppen av banan med en slätvattensbana i slutet.
Kanotförråd till vänster, kanotrullband till höger och  det ligger ett kafé till höger om där jag står.


kanot-foeraadet-paa-toppen-av-banan

Kanotförvaring


oevre-halvan-svarta-straecket-aer-en-kamera

Övre delen av banan


oevre-delen-med-staden-i-bakgrunden

Övre delen av banan med staden i bakgrunden


lilla-aaskaadarlaektaren

Åskådarläktaren på övre delen


gaangstigen

Gångstigen i vid svängen och övre poolen


nedanfoer-svaengen

Raksträckan ner mot bron efter första svängen


nerdanfoer-bron

Utsikt på nedre delan av banan från bron


nedre-mitten-av-banan

Sista fallet är bakom tältet


parken-i-mitten-av-banan

Liten del av parken som ligger som en “ö” i banan


kanot-rullbandet-som-gaar-oever-vaegen

Kanotrullbandet som går över vägen och som man sätter sig på för att slippa gå upp till toppen av banan


2 thoughts on “Sammanfattning från VM i La Seu d’Urgell

Lämna en kommentar