Lite uppdatering från senaste inlägget

Det var ett tag sedan senast men jag ska försöka sammanfatta allt som hänt sedan senaste inlägget.

Sverige cupen, landslag och träningshelger

Det har varit 3 st SC(Sverige cup) tävlingar i Strömsholm, lissfors och falun.
Tävlingen i Strömsholm var den första SC tävlingen och uttagningstävlingen till landslaget vilket gick sådär då övre delen gick fel på första åket och sedan i andra åket gick det bättre i övre delen men jag klantade till det lite i slutet istället. Det var också störtlopp efter slalomen vilket gick hyfsat då man inte är van att paddla störtloppskanot så det blev många små snedrag för att komma rätt.

Helgen efter var det 2 tävlingar i Lissfors en SC och 2 uttagningstävlingar. Det var vårflod vilket gjorde att forsen var grymt bra med riktigt sköna bakvatten och bra i allmänhet. Tävlingarna gick bättre än helgen innan men det räckte inte fullt för att ta en plats i laget men jag fick paddla riktigt bra fors då jag och Fredrik stannade över veckan för att paddla medan det var vårflod. Vi jobbade åt kajaktiv för att få gratis boende hos dom under veckan. Vattnet sjönk snabbt men det var fortfarande bra i slutet av veckan trots att vattnet hade sjunkit från ca 350 m3/s till ca 250 m3/s.

Senaste tävlingen var i Falun, Hosjöholme där det var små kyligt och blåsigt som vanligt. Jag körde inte så jätte bra och jag hade några islag var av ett som jag inte kan förstå vad ja gjorde då det var otroligt onödigt. Jag och Nenad tog i allafall hem segern i C2 vilket gick bra då vi satsade på att vara rena. När Nenad och jag skulle starta vårat andra C2 åk blåste det bara lite lätt men när väl starten gick började det blåsa och det var i princip omöjligt att ta sig ner snabbt utan islag, vinden höll i sig för alla andra som var kvar och Erik fick sitta och hålla i en port för att den inte skulle åka över till andra sidan.

Vi åkte tillbaka till lissfors helgen efter falun på träningshelg och på vägen flög takräcket av vid söderbärke med 5 slalomkanoter, 1 freestylekanot och 1 störtloppskanot. Som tur var klarade sig nästan alla kanoter utan skador och bilen bakom klarade sig men tyvärr så fick Fredrik en stor spricka på sin nya kanot. Freestyle kanoten som var fast spänd i hantaget och störtlopparen som satt för sig slungades på varsin sida av en stolpe.
När vi kom upp hade vattnet sjunkit till ca 150 m3/s men det var fortfarande bra och vi körde även ett freestyle pass i Fänforsen. På lördag kväll körde vi medicin bolls träning och efter  passet låg Tommy och kastade med en av bollarna men råkade tappa kontrollen så den träffade Sanna i huvudet som fick hjärnskakning.

Annars har det väl inte hänt så mycket sedan senast, har varit i nyköping, jobbat, tränat och haft några kurser. Jag har skaffat en ny hårddisk för att samla alla paddlingsbilder och filmer från alla då min gamla kraschade då jag hittade bilder från australien jag inte hade där b.la. bilder på min gamla Nomad kanot som jag lyckades sälja.

kanot-ovankanot-under

Lämna en kommentar